Katowice, ul. Panewnicka 36/2

Pieczenie chleba i nie tylko – warsztaty kulinarne

03.06.2017
chleb

Powiedz mi, co jesz, a ja ci powiem, kim jesteś.

Anathelme Brillant Savarin, „Fizjologia smaku”

Wszystkich, którzy pragną w miłej, domowej atmosferze, dowiedzieć się więcej o pieczeniu chleba i innych pyszności zapraszam na warsztaty „Pieczenie chleba i nie tylko”.

Program warsztatów:
  • Wspólne przygotowywanie i smakowanie różnych rodzajów chleba, bułek i innych wypieków;
  • Praktyczna nauka pieczenia na zakwasie i na drożdżach;
  • Refleksje na temat własnego modelu odżywiania;
  • Działanie poszczególnych wypieków i przypraw na nasz organizm.
W czasie zajęć upieczemy:
  • Chleb żytnio-pszenny na zakwasie
  • Chleb orkiszowo pszenny na zakwasie
  • Chleb cebulowy na drożdżach
  • Bułki belgijskie
  • Chlebki pita

Po zajęciach każdy otrzyma zakwas w ilości pozwalającej na samodzielne upieczenie chleba w swoim domu. Prosimy o zabranie ze sobą słoiczka o pojemności 200-300 ml.

Zajęcie odbywają się w miłej atmosferze, w zacisznej kuchni w Katowicach Ligocie. Warsztaty trwają od godz. 09.00 do 17.00.

Grupa liczy najwyżej 8 osób.

Prowadząca

Mirela Pawlikowska – wielbicielka kuchni wegetariańskiej od ponad 20 lat, autorka i prowadząca warsztaty „Gotowanie z miłością”, na co dzień trenerka umiejętności interpersonalnych w MERITUM.

Koszt warsztatów:

Koszt uczestnictwa w zajęciach (łącznie z produktami potrzebnymi do pieczenie i degustacji) wynosi 100 zł. Przed zajęciami prosimy o wpłatę 30 zł zaliczki.

Zgłoszenia:

Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 31.05.2017 r. Osoby zainteresowane udziałem w zajęciach prosimy o kontakt mailowy na adres katowicemeritum@gmail.com Liczy się kolejność zgłoszeń

Dodatkowych informacji udziela Mirela Pawlikowska – Tel. 501 762 528.